facebook instagram twitter

Mies Bouman foyer geopend

9 maart 2019

Vandaag  was de  opening van de Mies Bouwman foyer in het Beatrix Theater Utrecht.Aan Antje de eer om “Het glipt me door de vingers “ te zingen met Marco Braam op piano .

Foto: Roy Beusker

In het Beatrix Theater Utrecht is vandaag een eerbetoon aan televisielegende Mies Bouwman gebracht.

Presentator Robert ten Brink opende de Mies Bouwman Foyer officieel door een portret van de iconische presentatrice te onthullen. De opening vond plaats in het bijzijn van diverse genodigden, waaronder Mies haar kinderen Joost en Mies Timp en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. In de jaren zeventig was het Beatrix Theater de plek waar Mies Bouwman haar legendarische spelshow Eén van de Acht opnam.

Stage Entertainment Nederland en de Jaarbeurs Utrecht eren haar een jaar na haar overlijden met een eigen foyer.

Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment Nederland en daarmee eindverantwoordelijk voor het Beatrix Theater: “Vanaf vandaag draagt de grootste en meest centrale foyer van het Beatrix Theater de naam Mies Bouwman Foyer. We ontvangen hier iedere dag 1500 mensen, die vanaf vandaag Mies haar naam en portret prominent in de foyer zien hangen. Een zeer terecht en blijvend eerbetoon aan de ‘koningin van de Nederlandse televisie’”.