facebook instagram twitter

Mamma Mia here we go !

8 augustus 2018

Mamma Mia here we go!

De eerste repetitie week zit erop en we zitten nu halverwege de tweede en ik kan weer een beetje ademhalen.
De eerste week was zo veel, zo hectisch en zo zwaar!

Elke dag van 10-18 uur zingen en dansen. Zoveel liedjes en pasjes, mijn hoofd tolde en ik lag om 21.15 uur knockout in mijn bed.

De tweede week beginnen de puzzeltjes een beetje op hun plek te vallen en krijgt mijn hoofd weer wat ruimte voor andere dingen. Zo kregen Nurlaila ( Karim ) en ik gisteren zo’n mega lach aanval dat de les even werd stil gelegd. Gewoon de slappe lach omdat ik haar iets uitlegde over insta. Ontlading. Heerlijk.

Overigens past een lach erg bij Mamma Mia. We zijn nu begonnen  aan de scene’s en oh wat wordt het leuk!!!

Je weet het!  Ik wilde deze rol zo graag. En nu ik hem heb en de repetities eindelijk zijn begonnen moet ik mezelf af en toe nog knijpen…. Is het echt?

Mag ik Donna Spelen?  Mag ik elke avond “Glipt me door de vingers zingen”, “Een van ons” ( ZOOO MOOIII!) en “De Winnaar krijgt de macht”?! Ja! Het is waar.

Het kost me bloed zweet en tranen…en SPIERPIJN! De Donna rol is echt serieus groot. Als mijn collega’s al klaar zijn en eerder naar huis mogen moet ik nog door met regisseur, muzikaal leider of choreograaf.   Maar wat wordt het gaaf!!!

Ook was er de Gay Pride afgelopen zaterdag waar ik met de Mamma Mia boot uren Abba nummers heb gezongen. Het was zwaar in die hitte, in het LYCRA pak, met plateauzolen hoog op een lift. Maar wat een succes!! Al die honderdduizenden mensen zongen mee. Iedereen was blij, de energie was die van liefde en blijdschap. En dat is precies wat Mamma Mia de musical ook is!

Ik  moet er nu vandoor. Onderweg naar Amsterdam voor de repetities. Maar binnenkort weer een nieuwe blog over mijn avonturen in theater, als vrouw en moeder!

Liefs,
Antje

 

Foto: Mariska Steenbergen